Certyfikat
Tak
infolinia: 7:00 - 15:00
od poniedziałku do piątku
UWAGA !
TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ W OGŁOSZENIU PRZY ZDJĘCIU
Powiat Głubczycki / Gmina Głubczyce
Ogórki są kiszone w wyniku naturalnej fermentacji w zalewie słonej, z dodatkiem chrzanu, czosnku, kopru.. Produkt niepasteryzowany
Ogórki ekologiczne, czosnek, chrzan,koper, liść czarnej porzeczki, sól kłodawska,woda
To świetna baza do surówek,zupy ogórkowej czy jako samodzielna zdrowa przekąska.
Spożywanie kiszonek jest bardzo zdrowe. To naturalny probiotyk. Są źródłem kwasu mlekowego, który powstaje podczas fermentacji ‒ to ten sam kwas, który powstaje w zakwasie w prawdziwym pieczywie. Oczyszcza on organizm, podnosi odporność, obniża poziom cholesterolu i reguluje pracę jelit. Jedząc kiszonki, dostarczamy naszemu organizmowi witamin z grupy A, B, C, E i K. Oprócz tego kiszone warzywa zawierają fosfor, wapń, żelazo oraz potas. Dobra wiadomość dla osób odchudzających się ‒ kiszonki tracą swoje kalorie. Dodatkowo wspomagają trawienie i dzięki zawartości błonnika sycą na długo, a kwaśne produkty zaspokajają potrzebę podjadania.