Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego

532488566

infolinia: 7:00 - 15:00

od poniedziałku do piątku

UWAGA ! 

TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ W OGŁOSZENIU PRZY ZDJĘCIU 

DODAJ OGŁOSZENIE
Jak dodać ogłoszenie ?
Nie masz konta? Zarejestruj się

SELER KISZONY EKO 540 ML

Certyfikat

Certyfikat

Tak

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Tak

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Nie

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Głubczyce

Powiat Głubczycki / Gmina Głubczyce

Seler na surowo? Smakuje raczej średnio.
Seler gotowany? Smakuje dobrze, ale obróbka termiczna zabija witaminy w nim zawarte.
Rozwiązanie? Seler kiszony! Proces kiszenia nie zabija witamin, a wręcz wzbogaca go o probiotyczne bakterie kwasu mlekowego
.

Warzywo to wykazuje silne właściwości moczopędne, dzięki którym wspomaga pracę układu moczowego, zapobiega infekcjom pęcherza oraz niweluje obrzęki. Dodatkowo wyrób posiada właściwości oczyszczające i odtruwające, usuwa z organizmu zbędne produkty przemiany materii, toksyny i metale ciężkie.

Kiszenie warzyw

sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Skład

SELER, CZOSNEK, PAPRYKA CHILI, WODA, SÓL

Sposób przechowywania

Ze względu na brak jakichkolwiek ulepszaczy oraz środków chemicznych przy uprawie jak i przetwarzaniu, prosimy o przechowywanie moich produktów w lodówce, bądź chłodnym miejscu.

Produkty z selera ze względu na rozkurczowe działanie nie są polecane kobietom w ciąży.