Certyfikat
Tak
infolinia: 7:00 - 15:00
od poniedziałku do piątku
UWAGA !
TELEFON DO WYSTAWCY ZNAJDUJE SIĘ W OGŁOSZENIU PRZY ZDJĘCIU
Powiat Głubczycki / Gmina Głubczyce
Seler na surowo? Smakuje raczej średnio.
Seler gotowany? Smakuje dobrze, ale obróbka termiczna zabija witaminy w nim zawarte.
Rozwiązanie? Seler kiszony! Proces kiszenia nie zabija witamin, a wręcz wzbogaca go o probiotyczne bakterie kwasu mlekowego.
Warzywo to wykazuje silne właściwości moczopędne, dzięki którym wspomaga pracę układu moczowego, zapobiega infekcjom pęcherza oraz niweluje obrzęki. Dodatkowo wyrób posiada właściwości oczyszczające i odtruwające, usuwa z organizmu zbędne produkty przemiany materii, toksyny i metale ciężkie.
Kiszenie warzyw
sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Skład
SELER, CZOSNEK, PAPRYKA CHILI, WODA, SÓL
Sposób przechowywania
Ze względu na brak jakichkolwiek ulepszaczy oraz środków chemicznych przy uprawie jak i przetwarzaniu, prosimy o przechowywanie moich produktów w lodówce, bądź chłodnym miejscu.
Produkty z selera ze względu na rozkurczowe działanie nie są polecane kobietom w ciąży.